'Sneijder en Van der Vaart, dat is toch wat anders dan iemand als Pröpper'

'Sneijder en Van der Vaart, dat is toch wat anders dan iemand als Pröpper'

09-09-2016 11:08
16

Daoud Bousbiba werd in de jeugd van Ajax te licht bevonden, maar belandde via Topklasser TEC alsnog in het profvoetbal bij FC Eindhoven. De jonge buitenspeler hoopt via de Jupiler League in de Eredivisie te komen.

De 21-jarige Amsterdammer denkt dat hij op termijn het hoogste niveau in Nederland aankan. "En waarom? Omdat ik kwaliteiten heb, die veel spelers niet hebben. Ik ben snel, kan een mannetje uitspelen én heb een goede voorzet", vertelt de aanvaller vol zelfvertrouwen in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Bousbiba vindt dat er in de Eredivisie op dit moment te weinig persoonlijkheden zijn.

"Nu heb je bijna alleen nog meelopertjes. Vroeger had je spelers als Sneijder en Van der Vaart op de velden, die kwamen ook van de straat. Met alle respect: dat is toch wat anders dan iemand als Davy Pröpper", aldus Bousbiba, die ook niet te spreken is over de manier waarop hij Ajax noodgedwongen heeft moeten verlaten toen hij daar in het beloftenteam speelde.

"Ik was niet meer gelukkig bij Ajax. Er is veel gebeurd daar. Politiek, blessures, keuzes die worden gemaakt... Ik had die periode bij TEC echt even nodig. Toen ik bij Ajax mijn contract liet ontbinden, kon ik al veel geld verdienen in het buitenland. Die stap kwam te vroeg. Ik ben ook een echte familieman. Ik kom uit Amsterdam. De Pijp is de mooiste buurt die er is. Ook nu ik bij FC Eindhoven zit, kan ik er nog vaak heen."