Van Telstar naar Camp Nou: Gewoon geweldig dat ik dit nog mag meemaken

Van Telstar naar Camp Nou: "Gewoon geweldig dat ik dit nog mag meemaken"

12-09-2016 16:10
1

Dorus de Vries begon zijn profcarrière in 1999 bij Telstar en speelde later enkele seizoenen voor ADO Den Haag. Inmiddels staat de 35-jarige doelman onder contract bij Celtic. Dinsdag staat De Vries hoogstwaarschijnlijk onder de lat in Camp Nou tijdens het Champions League-duel met FC Barcelona. 

Of hij voorafgaand aan de clash in Spanje nog even zal denken aan zijn jaren in Velsen-Zuid en Den Haag? "'Aan mijn tijd bij Telstar bewaar ik nog steeds heel warme herinneringen, aan met name Simon Kistemaker die mij als tiener liet debuteren. Zoals ik ook met ADO unieke momenten heb meegemaakt; voor ADO maakte ik mijn officiële debuut in een volle Kuip tegen Feyenoord in 2003, een onvergetelijke ervaring", aldus De Vries in gesprek met Voetbal International. 

"Maar Barcelona-uit… Dat gaat zeker genieten worden. Het is gewoon geweldig dat ik dit nog mag meemaken. Ik snap ook wel dat dit, op je 35ste debuteren in Europees verband en dan ook nog in de Champions League, niet zo heel vaak voorkomt", vervolgt de sluitpost. "Celtic wil dit seizoen internationaal goed voor de dag komen. Laten we maar proberen ze van het scoren te houden…" De Vries speelde ook voor onder meer Swansea City en Wolverhampton Wanderers.