Update: PSV verklaart interviewboycot: 'Tweede incident Ziggo/Sport 1'

Update: PSV verklaart interviewboycot: 'Tweede incident Ziggo/Sport 1'

14-09-2016 12:27
177

PSV heeft dinsdag na afloop van het Champions League-duel met Atletico Madrid interviews aan tv-zender Ziggo geweigerd. Reden is het commentaar van Sierd de Vos.

De Vos liet tijdens de wedstrijd duidelijk merken een voorkeur te hebben voor de Madrilenen. Dat bleek duidelijk na de gemiste penalty van Andres Guardado. Daarmee is De Vos over de schreef gegaan, vindt PSV. "Wij verwachten objectiviteit van een tv-commentator. We willen helemaal niet kinderachtig zijn en zijn dat ook niet, vinden we", zegt perswoordvoerder Thijs Slegers tegen het Eindhovens Dagblad.

Slegers legt verder uit: "Goed is goed en slecht is slecht, we tornen echt niet aan iemands journalistieke vrijheid, dat kan niet de bedoeling zijn. Andersom vinden wij dat het niet kan dat er door een commentator gezongen wordt nadat wij een penalty missen. We vonden dat gewoon te ver gaan en daarom hebben we dit besluit gisteren genomen."

De Vos vindt het besluit overdreven. "Ik ben er nooit voor weggelopen dat ik fan van Atletico ben, dat weet iedereen die mij van dichtbij heeft gevolgd. Het liedje heb ik louter en alleen gezongen omdat dat op de tribune werd ingezet. (...) De hele wedstrijd heb ik verder objectief commentaar gegeven, vind ik zelf. Aangezien ik sympathie heb voor Atletico, ben ik juist extra kritisch naar die club. Ik vond onder meer dat PSV nog een penalty had moeten krijgen en vond ook dat de goal van Luuk de Jong onterecht is afgekeurd."

Update 12.26 uur: Thijs Slegers reageert woensdag ook via zijn persoonlijke Twitter-account. Volgens de perschef is het al het tweede incident in een jaar tijd. 'In onze optiek is er een grens overschreden. Overigens het tweede incident met Ziggo/Sport 1. Vorig jaar één duel niet mee in verband met bewust verspreiden van onjuiste, schadelijke informatie door presentator op nationale radio', schrijft Slegers. 'We vinden dat we een objectieve verslaggeving mogen verwachten. Meer niet', besluit hij.