Update: Babel snel weg bij Ajax: 'Zaakwaarnemer hoopt op snelle afronding'

Update: Babel snel weg bij Ajax: 'Zaakwaarnemer hoopt op snelle afronding'

15-09-2016 10:41
13

Ryan Babel lijkt aan de slag te gaan in de Primera Division. De transfervrije aanvaller, die de afgelopen dagen meetrainde bij Jong Ajax, ondergaat donderdag een medische keuring bij Deportivo la Coruna. 

Dat meldt Depor via de officiële kanalen. Babel (29) zit zonder club, nadat hij zijn verbintenis bij Al Ain (Verenigde Arabische Emiraten) onlangs liet ontbinden. Eerder deze week meldde de voormalig aanvaller van onder meer Liverpool en TSG Hoffenheim zich in Amsterdam. Hij trainde sinds dinsdag mee bij Jong Ajax, om zijn conditie op peil te houden. Het verblijf van Babel op complex De Toekomst heeft dus slechts twee dagen geduurd, zo lijkt het. 

Deportivo la Coruna werd in 2000 nog kampioen van Spanje. Ook in de Champions League presteerde Super Depor jarenlang erg goed. De laatste jaren ging het echter bergafwaarts met de club uit Galicië (Noord-Spanje). In 2011 degradeerde Deportivo zelfs. Inmiddels is de club weer terug op het hoogste niveau. Deze jaargang pakte de formatie van trainer Gaizka Garitano vier punten in drie competitieduels. 

Update 10.41 uur: Babel ondergaat volgens De Telegraaf op dit moment de medische keuring bij Deportivo. Zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht hoopt de gesprekken met de Spaanse club snel af te ronden.