Griekse Zwollenaar vindt Ajax underdog: 'Ook die fans kunnen zo'n sfeer creëren'

Griekse Zwollenaar vindt Ajax underdog: 'Ook die fans kunnen zo'n sfeer creëren'

15-09-2016 11:44
11

PEC Zwolle-speler Athanasios Karagounis denkt dat Panathinaikos donderdagavond favoriet is tijdens het Europa League-thuisduel met Ajax. De Griek schat zijn landgenoten momenteel hoger in dan de Amsterdammers, die dit seizoen nog flink zoekende zijn.

"Ajax wilde dit jaar in de Champions League spelen en niet in de Europa League", aldus Karagounis op de Griekse website Protothema. "Uiteraard heeft Ajax een hele grote naam, maar Panathinaikos staat er beter voor dan Ajax."

"Ajax is aan de bal altijd goed en heeft ook voor een belangrijke transfer gezorgd met Hakim Ziyech, de beste speler in de Eredivisie. Hij zorgt voor wat extra's. Toch denk ik dat Panathinaikos de favoriet is, zeker gezien het feit dat het duel in Athene wordt gespeeld."

Karagounis is van mening dat de jonge ploeg van Peter Bosz nog moeite heeft om in stadions te spelen waar een zinderende sfeer hangt. "Dat zag je tegen PAOK Saloniki. Ajax won wel, maar had enorm veel moeite met PAOK. Ook de fans van Panathinaikos kunnen zo'n sfeer creëren, waardoor het een hels karwei voor Ajax wordt", besluit de middenvelder van Zwolle.