'Guardiola smeedt nieuwe transferplannen: belangstelling voor Gladbach-drietal'

'Guardiola smeedt nieuwe transferplannen: belangstelling voor Gladbach-drietal'

15-09-2016 14:14
14

De kans bestaat dat Manchester City in januari of volgende zomer een bod gaat doen op één of meerdere spelers van Borussia Mönchengladbach. Pep Guardiola heeft woensdag hoogstpersoonlijk tegen Gladbach-directeur Max Eberl verteld dat hij diverse spelers van de Bundesliga-club 'interessant' vindt. 

Eberl wil tegenover BILD niet vertellen om welke namen het precies gaat. Bronnen laten aan de Duitse boulevardkrant weten dat Guardiola zijn oog heeft laten vallen op verdediger Andreas Christensen, spelmaker Mahmoud Dahoud en aanvaller Thorgan Hazard (foto). Alleen laatstgenoemde stond in het Etihad Stadium niet in de basis. Gladbach verloor overigens kansloos met 4-0. 

Christensen is op dit moment nog eigendom van Chelsea. Hij wordt momenteel voor twee jaar gestald in Gladbach. Hazard, het jongere broertje van Eden, heeft een verleden in de Premier League. De Belg stond tussen 2012 en 2015 onder contract bij Chelsea. Dahoud geldt als één van de grootste talenten van de Bundesliga. De twintigjarige Syriër wordt ook gelinkt aan onder meer Liverpool.