Transfer aanstaande voor gewilde Belg: We hebben al een bod ontvangen

Transfer aanstaande voor gewilde Belg: "We hebben al een bod ontvangen"

15-09-2016 16:37

Axel Witsel leek op de laatste dag van de zomerse transferwindow op weg naar Juventus. De middenvelder was zelfs al medisch gekeurd, maar uiteindelijk trok Zenit Sint-Petersburg de stekker uit de deal. De international moest blijven omdat zijn Russische werkgever geen vervanger had gevonden. In januari lonkt er alsnog een transfer. 

De verbintenis van Witsel loopt komende zomer af. Volgens Maksim Mitrofanov, technisch directeur van Zenit, is een nieuwe verbintenis sowieso niet aan de orde. Dat verklaart hij deze week tegenover ItaSportPress. "Zenit heeft niet de intentie om zijn overeenkomst te verlengen. Witsel wou niet vertrekken voor het einde van zijn contract, maar ondertussen hebben we al een bod ontvangen."

Juventus was deze zomer zeker niet de enige ploeg die in verband gebracht werd met de 27-jarige controleur. Ook Everton en Liverpool informeerden naar de Rode Duivel. Witsel begon zijn loopbaan bij Standard Luik, stond in het seizoen 2011/12 onder contract bij Benfica en verkaste vier jaar geleden naar Rusland.