Update: Wuytens' hersenschudding valt mee, verdediger meldt zich bij AZ

Update: Wuytens' hersenschudding valt mee, verdediger meldt zich bij AZ

16-09-2016 11:10
6

Het 1-1 gelijkspel van AZ in de Europa League-wedstrijd tegen Dundalk FC werd donderdagavond overschaduwd door de blessure van Stijn Wuytens. De Belgische middenvelder heeft een zware hersenschudding opgelopen, meldt AZ op Twitter.

Wuytens maakte in de tweede helft de 1-0 voor AZ, maar kreeg niet meer mee dat zijn bal over de doellijn ging. Hij was even daarvoor knock-out geslagen door de Dundalk-doelman. De paniek was na het moment groot bij AZ, met biddende spelers op het veld en trainer John van den Brom in tranen.

Wuytens werd per brancard van het veld gedragen en kwam in de kleedkamer weer bij bewustzijn. De middenvelder werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Wat de gevolgen zijn van de kwetsuur, is vooralsnog onduidelijk. Het lijkt vrijwel uitgesloten dat hij zondag alweer in actie kan komen voor AZ op bezoek bij PEC Zwolle.  

Update 16 september, 11.10 uur: Alles lijkt gelukkig mee te vallen met Stijn Wuytens. De uitgevallen AZ'er was vrijdagochtend alweer op het trainingscomplex van de Alkmaarders. 'De hersenschudding valt mee', tweet AZ.