Update: Bayern München komt met goed nieuws over Robben en Boateng

Update: Bayern München komt met goed nieuws over Robben en Boateng

16-09-2016 12:54
7

Arjen Robben is niet bang dat zijn lichaam hem opnieuw in de steek laat. De aanvaller van Bayern München speelde begin maart zijn laatste officiële wedstrijd, maar nadert inmiddels zijn rentree.

"Je kunt zoveel voor jezelf trainen als je wilt, maar het punt dat ik mij weer bij de selectie kan voegen komt nu", zegt Robben in gesprek met het officiële clubkanaal. "Dat is het mooiste gedeelte, hoewel het ook weer even wennen is. Ik kijk ernaar uit en ken geen enkele twijfel. Ik heb volledig vertrouwen en geloof in mijn lichaam."

Zonder Robben is Bayern voortvarend begonnen aan het seizoen. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won in de Bundesliga van Werder Bremen (6-0) en Schalke 04 (0-2), terwijl FK Rostov (5-0) in de Champions League aan de zegekar werd gebonden. "Het succes dient als een extra motivatie om zo snel mogelijk terug te keren en mijn bijdrage te leveren."

De 32-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal gaf echter al aan niet te willen overhaasten. "Ik heb mijn blessures wel gehad, maar deze keer was het een grote domper. Ik hoop dat het goed blijft gaan. Het is mijn belangrijkste doel om ervoor te zorgen dat ik straks in december ook nog fit ben."

Update 12.54 uur:
Arjen Robben zit zaterdag voor het eerst dit seizoen in de wedstrijdselectie van Bayern München. Tegen Ingolstadt begint de aanvaller, hersteld van een slepende blessure, op de bank, zo maakte trainer Carlo Ancelotti bekend. Ook Jerome Boateng is er weer bij, de Duitse verdediger begint ook op de bank.