Huntelaar tegen Krul vlak voor gouden invalbeurt op WK: 'Ga zitten man!'

Huntelaar tegen Krul vlak voor gouden invalbeurt op WK: 'Ga zitten man!'

18-09-2016 12:14
4

Tim Krul groeide op het WK 2014 in Brazilië uit tot de grote held van het Nederlands elftal in het kwartfinaleduel met Costa Rica. De 28-jarige doelman verving voor de strafschoppenserie Jasper Cillessen en stopte prompt twee penalty's.

De andere spelers van Oranje waren echter niet op de hoogte van de stunt die toenmalig bondscoach Louis van Gaal ging uithalen. "Ik mocht niets tegen mijn medespelers zeggen. Ik zat naast Paul Verhaegh en Huntelaar en begon al een beetje kriebels te krijgen. We raakten de paal en de lat, dus ik dacht: jeetje, het gaat dadelijk echt gebeuren", vertelt Krul bij De Tafel van Kees.

"In de extra tijd zei Frans Hoek, de keeperstrainer: 'Je moet nog even gaan warmspelen'. Toen ik de warming-up ging doen zeiden ze: 'Wat doe jij nou?!' Die Huntelaar zei: 'ga zitten man!'", lacht Krul, die het geweldig vindt dat hij mocht invallen. "Ik was zo hard aan het trainen met die gasten, het was echt een goede groep. Iedereen kreeg ook zijn kans, zoals Huntelaar die inviel en scoorde."

Krul geeft aan dat er wel een gedachte zat achter de actie. "Ik heb wel wat penalty's gepakt in Engeland, onder meer van Lampard. Die vraag was ook gesteld in Brazilië door Frans Hoek aan de keepers: wie er ervaring mee had. Dat het zo uitpakt is natuurlijk een droom."