El Azzouzi scoort weer: Sparta heeft geen kind aan zeer onrustig NEC

El Azzouzi scoort weer: Sparta heeft geen kind aan zeer onrustig NEC

18-09-2016 14:21
2

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis het 'duel der promovendi' gewonnen. De Spartanen rekenden door goals van Thomas Verhaar en Zakaria El Azzouzi af met NEC Nijmegen: 2-0 en plek nummer zeven voor Sparta.

Bij NEC rommelt het al maanden en ook voor de wedstrijd tegen Sparta was het onrustig. Voor het Goffertstadion werden verhuisdozen geplaatst voor directeur Bart van Ingen. Op een ludieke manier werd om zijn ontslag gevraagd. De selectie was zelf al niet meer in Nijmegen, want Peter Hyballa overnachtte met zijn manschappen in de buurt van Rotterdam.

Veel hielp het niet, want Sparta had geen kind aan het kwakkelende NEC. Sparta was voetballend gezien heer en meester, ook al was het spel niet altijd even nauwkeurig. Thomas Verhaar opende al vroeg in de wedstrijd de score met een prima schuiver in de verre hoek. Hij bekroonde zijn eerste basisplaats van het seizoen op die manier met een doelpunt.

NEC was erg zwak en Sparta vergat de score uit te bouwen. Invaller Fomitschow had NEC aan de 1-1 kunnen helpen, maar raakte uit het niets de lat. Het bleef dus wel oppassen voor Sparta, maar de zege werd in de slotfase veiliggesteld door El Azzouzi, die de 2-0 maakte.