United breekt na Feyenoord-zeperd opnieuw: bijdrage van Janmaat en Amrabat

18-09-2016 14:56
17

Manchester United heeft opnieuw een flinke tik geïncasseerd. Na de nederlaag bij Feyenoord was ook Watford te sterk: 2-1. Daryl Janmaat en Nordin Amrabat vertolkten hoofdrollen in het duel.

Manchester United had wat goed te maken na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Feyenoord in de Europa League. Daar slaagde de ploeg van manager José Mourinho aanvankelijk niet in, want Watford kwam in de eerste helft op voorsprong. Na een prima actie en dito voorzet van Janmaat - oud-Feyenoorder - schoot Capoue The Hornets op een 1-0 voorsprong.

Voordat Capoue had gescoord, waren er aan beide kanten kansen. Zo schoot Paul Pogba op vlammende wijze op de lat. In de tweede helft moest Rashford eraan te pas komen om United te redden. De Engelse 'boy wonder' scoorde na een voorzet van Zlatan Ibrahimovic: 1-1. Even leek United goed weg te komen, maar niks was minder waar, want Watford kwam in de slotfase weer op voorsprong.

Invaller Amrabat, in het veld gekomen voor Janmaat, zette de 2-1 van de andere invaller Juan Camilo Zuniga keurig op met een pre-assist. Hij stond koud in het veld en scoorde bij zijn eerste balcontact. Memphis Depay kwam nog binnen de lijnen om het tij te keren, maar hij slaagde daar niet in. Aan de andere kant kreeg Watford een strafschop, die door Troy Deeney werd verzilverd. Zo eindigde het 800e profduel van Zlatan Ibrahimovic in mineur: 3-1.