VP's Elftal van de Week: Feyenoord grote winnaar, twee keer Twente

VP's Elftal van de Week: Feyenoord grote winnaar, twee keer Twente

19-09-2016 10:00
25

Feyenoord is de grote winnaar van het afgelopen Eredivisie-weekend, met de 0-1 zege op bezoek bij PSV. Met drie spelers zijn de Rotterdammers dan ook hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Brad Jones (Feyenoord)
Wat gebeurt er als Vermeer over een paar maanden weer fit is? Jones keept de sterren van de hemel bij Feyenoord, dat zonder hem waarschijnlijk niet had gewonnen van Manchester United en PSV.

Eric Botteghin (Feyenoord)
Veel betere weken gaat Botteghin niet beleven in zijn voetballeven. Maakte ook tegen PSV een onneembare vesting van de Feyenoord-defensie en kroonde zich bovendien tot matchwinner met de 0-1.

Ron Vlaar (AZ)
Overwon zondag één van zijn grootste angsten: voetballen op kunstgras. Was in de gewonnen competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle op geen fout te betrappen en raakte nog een keer de lat.

Davinson Sánchez (Ajax)
Enorm sterk in de lucht, talloze intercepties en aan de bal degelijk. Sánchez was de beste speler op het veld tijdens Heracles - Ajax. Alleen ongelukkig in de afronding.

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Het ideale slot op de deur voor Feyenoord, dat met de zege bij PSV van een topweek een droomweek maakte. El Ahmadi is in topvorm.

Kamohelo Mokotjo (FC Twente)
Nu Ziyech er niet meer is bij Twente, is het de beurt aan andere spelers om te shinen. Mokotjo, al jaren één van de grootverdieners in Enschede, maakte het tegen ADO volledig waar (goal en assist).

Lewis Baker (Vitesse)
Het lijkt er eindelijk uit te komen bij Baker, die het in zich heeft om één van de beste voetballers van dit Eredivisie-seizoen te worden. Was één keer trefzeker in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Thomas Verhaar (Sparta Rotterdam)
Een leuke voetballer om naar te kijken. Is niet de snelste, ook niet de sterkste, maar compenseert dat met een enorme dosis 'nuttige' techniek. Maakte bovendien de 1-0 voor Sparta tegen NEC.

Oussama Idrissi (FC Groningen)
Twee schitterende doelpunten en een assist; veel beter kan niet. Idrissi heeft zich sinds zijn overstap van Feyenoord ontpopt als de smaakmaker van Groningen en lijkt al toe aan een stap hogerop.

Danny Hoesen (FC Groningen)
Vaak verguisd door het Groningen-publiek, maar Hoesen laat zich niet wegjagen. De spits, die in de zomer nog hintte naar een vertrek, had met twee goals een groot aandeel in de eerste zege van het seizoen.

Enes Ünal (FC Twente)
De nieuwe Eredivisie-sensatie loopt rond in Enschede. Ünal scoorde twee keer voor Twente tegen ADO en staat nu op liefst vijf doelpunten in zijn laatste twee competitiewedstrijden.