De Eredivisie-flops: PSV-aanvoerder, -huurling, praatjesmakers en Ziyech

De Eredivisie-flops: PSV-aanvoerder, -huurling, praatjesmakers en Ziyech

19-09-2016 11:00
20

De zesde speelronde zit erop en de eerste schifting is daar. Feyenoord staat door een 0-1 zege op PSV vijf punten los, terwijl clubs als PEC Zwolle, FC Utrecht en Roda JC zich zorgen moeten maken. VoetbalPrimeur zet de flops van afgelopen weekend op een rij.

Luuk de Jong (PSV)
Een totale off-day. Vorig seizoen was de PSV-aanvoerder de grote man in Eindhoven. Discipline, kracht, doelpunten op bestelling. Tegen Feyenoord lukte niets en was hij ook niet bij de les.

Ramon Leeuwin (FC Utrecht)
Na 75 minuten gewisseld door Ten Hag – en niet zonder reden. De verdediger was overal en nergens tegen Groningen en staat symbool voor de zwakke seizoenstart van Utrecht.

Abdul Ajagun (Roda JC)
De eerste keer dat een scheidsrechter een gegeven kaart terugtrekt na protesten van een speler, moet nog gebeuren. De twee gele kaarten voor Ajagun waren dan ook geheel terecht. Oliedom.

Christian Kum (Roda JC)
Net als Ajagun kreeg hij eerst geel voor vasthouden en vervolgens voor praten. Een ervaren speler als Kum zou beter moeten weten. Roda verloor mede daardoor met 0-3 van Heerenveen.

Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Net als tegen Feyenoord was Kanon als linksback een zwakke schakel. Is van nature een centrumverdediger, maar daar is geen plek voor hem. Zal zich moeten verbeteren.

Marcel Ritzmaier (Go Ahead Eagles)
Loopt zich de longen uit het lijf, maar maakt veel 'onnodige' kilometers en moet dat bekopen met balverlies. Geen enkele speler verloor afgelopen zó vaak de bal als de Go Ahead-middenvelder.

Menno Koch (FC Utrecht)
Schurkte naar eigen zeggen in de voorbereiding tegen de basiself van PSV aan, maar vindt zichzelf tegenwoordig terug bij FC Utrecht. Daar was hij tegen Groningen één van de slechtsten.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Terwijl Feyenoord stuntte in Eindhoven, legde Berghuis een pover optreden op de mat. Als dat zo doorgaat, wordt híj het slachtoffer als Elia weer fit is.

Tim Breukers (Heracles Almelo)
Wat moet je nog zeggen als je Ajax de openingstreffer zo cadeau doet? Breukers, rechtsback van Heracles, kon een voorzet van Dijks niet controleren en schonk Klaassen zijn vijfde competitiegoal dit seizoen.

Hakim Ziyech (Ajax)
Na zijn assist tegen Vitesse en rode kaart tegen Panathinaikos werd Ziyech tegen Heracles na zestig minuten gewisseld. Dat kan niet los worden gezien van het systeem van Bosz, maar dat terzijde.