Eagles-aanvaller 'trekt eigen plan' en komt bus niet in: 'Verkeerd zelfbeeld'

Eagles-aanvaller 'trekt eigen plan' en komt bus niet in: 'Verkeerd zelfbeeld'

19-09-2016 07:31
1

Jerry van Ewijk is even helemaal uit beeld bij Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning. Hij mocht dan ook niet met de spelersbus mee naar Arnhem voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. Volgens Eagles heeft de aanvaller een verkeerd zelfbeeld.

Van Ewijk ontbrak in de selectie tegen Vitesse. "Het is geen schoolreisje", zei De Koning tegenover De Stentor. De speler in kwestie voert zijn opdrachten niet uit volgens de trainer. "In de wedstrijd van onze beloften tegen Jong RKC liep hij als linksbuiten naar de rechtsbackpositie om de bal op te halen. Wij hebben hem al vaker gezegd dat dat niet de bedoeling is. Maar hij trekt zijn eigen plan."

Het lukte niet om Van Ewijk te verhuren aan SC Cambuur en RKC Waalwijk. De speler wilde graag blijven. "Jerry denkt nog altijd dat hij de speler is die ons over de streep zal trekken", stelt De Koning over het zelfbeeld van Van Ewijk. De coach stuurde de aanvaller afgelopen week naar de training van de beloften. Van Ewijk: "Ik heb op dit moment geen behoefte om daarop te reageren."