'Misschien had ik het bij Feyenoord anders moeten doen, makkelijke zondebok'

'Misschien had ik het bij Feyenoord anders moeten doen, makkelijke zondebok'

19-09-2016 15:08
6

Luigi Bruins stond jarenlang te boek als een groot talent, maar écht slagen deed hij nergens. Inmiddels is hij 29 jaar oud en lijkt Excelsior zijn eindstation te worden. Hij kan ermee leven.

"In de voetballerij is het vaak belangrijker of je bij de zaakwaarnemer zit waar de club of de trainer altijd zaken mee doet dan wat je kwaliteiten zijn", verklaart Bruins in gesprek met de Volkskrant. Hij heeft wel een idee waar hij het heeft laten liggen.

"Misschien had ik het bij Feyenoord anders moeten doen. Misschien had ik moeten doordrukken, straalde ik te veel uit 'ik ga lekker voetballen' in plaats van: Ik ga sterven op dat veld. Terwijl ik dat van binnen misschien wel zo voel, hè. Dan ben je een makkelijke zondebok als het slecht gaat. Zeker in de Kuip. Ik ga niet snel door het lint. En ik ga ook niet toneelspelen. Wie zich in me verdiept, weet dat. Wie dat niet doet, tja ... die heeft pech."

In de tussentijd is Bruins bezig met het behalen van zijn trainersdiploma. Mitchell van der Gaag, de huidige trainer op Woudestein, geldt als voorbeeld. Hij houdt er in tegenstelling tot zijn voorganger een lossere aanpak op na. "Bij hen mocht je geen pet op als je op het stadion was. Of geen koptelefoon. Of geen korte broek aan. Echt, alleen in Nederland doen ze daar moeilijk over. Zinloos."