'Al laat ik het net als Pogba knippen: die bijnamen raak ik nooit meer kwijt'

'Al laat ik het net als Pogba knippen: die bijnamen raak ik nooit meer kwijt'

19-09-2016 23:10
3

Het Eredivisie-debuut van Guus Til bij AZ ging zondag niet stilletjes voorbij. De achttienjarige middenvelder, die in Alkmaar door het leven gaat als 'pruikie', mocht invallen tegen PEC Zwolle en maakte de bevrijdende 0-2.

"Heerlijk om dit mee te maken", tekent De Telegraaf op uit de mond van Til, die na zijn (fraaie) doelpunt vrolijk naar zijn kapsel wees. Zijn ploeggenoten gaven hem vervolgens een aai over de bol. "Ik word vaak geplaagd om m’n haar, omdat ik niet van die opgeschoren zijkanten heb."

"Sinds ik bij AZ speel, wordt me al gezegd dat ik iets moet doen aan die pruik op m'n kop. De één noemt me 'prukovic', de ander noemt me 'pruikie'. Afgelopen zomer heb ik m'n hoofd kaal laten scheren, maar ook dat was weer niet goed. Al laat ik het net als Paul Pogba knippen: die bijnamen raak ik waarschijnlijk nooit meer kwijt."

Dat Til geen doorgewinterde doelpuntenmaker is, bleek wel na zijn treffer tegen PEC. "Ik dacht dat de bal op de paal zou belanden, maar op het laatst maakte hij nog een soort knik en ging hij er toch in. Ik kon het eerst moeilijk geloven. Daarna rende ik naar het vak toe waar het publiek van PEC zat in plaats van dat van AZ."