Update: Zucht van verlichting bij Spurs na Kane-scan: Heel blij mee

Update: Zucht van verlichting bij Spurs na Kane-scan: "Heel blij mee"

26-09-2016 20:28
14

Vincent Janssen lijkt zich voor het eerst in zijn Tottenham Hotspur-carrière op te mogen maken voor een reeks wedstrijden als basisspeler. Dat heeft te maken met de fysieke gesteldheid van Harry Kane.

De topschutter van Tottenham raakte afgelopen zondag geblesseerd in de slotfase van het gewonnen competitieduel met Sunderland (1-0). Engelse media melden maandagavond dat Kane er niet genadig vanaf komt. Verwacht wordt dat hij zeker twee maanden buitenspel staat met een enkelblessure. Hij heeft schade aan zijn enkelbanden.

Wedden

Meer odds

Kane (23) mist bij een absentie van twee maanden in elk geval de topwedstrijden tegen Leicester City, Manchester City en Arsenal (Premier League) en CSKA Moskou en Bayer Leverkusen (Champions League).

De langdurige afwezigheid van Kane is gunstig voor de speelkansen van Janssen. De 22-jarige zomeraankoop van Tottenham (22 miljoen euro) moest in de eerste weken van het seizoen genoegen nemen met een rol op het tweede plan, maar lijkt nu vaker aan bod te gaan komen. Janssen staat waarschijnlijk dinsdagavond in de basis als Tottenham het in de League Cup opneemt tegen Gillingham.

Update 14.05 uur: Spurs-manager Mauricio Pochettino heeft dinsdagmiddag tijdens een persconferentie bevestigd dat Kane inderdaad geblesseerd is geraakt aan zijn enkelbanden. Hoe lang de spits - vorig seizoen topscorer werd van de Premier League - uit de roulatie is, kon de Argentijnse coach (nog( niet vertellen. Deze week zal de enkel van Kane uitvoerig onderzocht worden.  

Update 26/9: Goed nieuws voor Tottenham Hotspur. Manager Mauricio Pochettino liet maandagavond weten dat de enkelblessure van Kane mee lijkt te vallen. Vermoedelijk is de international niet twee maanden, maar ongeveer drie weken uit de roulatie. "De scan van vandaag was zeer positief, daar zijn we heel blij mee", aldus de Argentijnse manager.