'Vrees dat het geen gelukkig huwelijk wordt met Ajax; nu staat Ziyech voor paal'

'Vrees dat het geen gelukkig huwelijk wordt met Ajax; nu staat Ziyech voor paal'

20-09-2016 06:45
62

Ajax moet Nemanja Gudelj slachtofferen om zodoende Hakim Ziyech in zijn kracht te laten spelen. Dat is de mening van Dries Boussatta, voormalig jeugdspeler van de Amsterdammers en ex-international van zowel Nederland als Marokko.

Ziyech werd met veel bombarie naar Ajax gehaald, voor de lieve som van 11 miljoen euro. "Ik vrees dat het geen gelukkig huwelijk wordt tussen Ziyech en Ajax. Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar zet hem in elk geval op de positie waar hij hoort. Gewoon op het middenveld. Nu staat die jongen voor paal aan die zijlijn", begint Boussatta in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Boussatta stelt dat hij weet hoe het voelt. "Als je een paar minuten geen bal krijgt, jeukt heel je lichaam. Dan ga je die bal wel ophalen", stelt hij. De enige oplossing is dat Ziyech op het middenveld gaat spelen en daarvoor moet Gudelj wijken. "Want dit kan toch niet langer zo? Ik weet heus wel dat hij er net is en dat Ziyech nog maar drie wedstrijden heeft gespeeld, maar je voelt aan alles dat het zo niet werkt."