'Ik vraag me af of die twee spelers uiteindelijk goed genoeg zijn voor PSV'

'Ik vraag me af of die twee spelers uiteindelijk goed genoeg zijn voor PSV'

20-09-2016 07:23
19

PSV heeft dit seizoen te maken met een scoringsprobleem. In vier thuiswedstrijden scoorde de regerend landskampioen pas één keer. Die goal kwam nota bene van het hoofd van verdediger Hector Moreno. Is er reden tot paniek?

Pierre van Hooijdonk vindt van niet. "Er wordt mij ook een beetje te veel naar Luuk de Jong gewezen", zegt hij in De Telegraaf. "Een spits als De Jong is afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt en wat is die dan geweest tegen Feyenoord? Eén voorzetje van Narsingh, waarop hij een kopkans kreeg. Dat was alles."

Wedden

Meer odds

Van Hooijdonk vervolgt: "De Jong is geen spits waarvan je kunt verwachten dat hij in zijn eentje drie man passeert. Hij is ijzersterk met het hoofd, maar moet wel goed bediend worden en als je dan, zoals eerder dit seizoen, met Locadia en Pereiro op de flanken speelt, dan gebeurt dat niet."

Aad de Mos sluit zich bij Van Hooijdonk aan. "Ik vind dat wat het scorende vermogen betreft alle druk op de schouders van Luuk de Jong wordt gelegd. De spelers die eromheen staan, kunnen mij niet overtuigen", zegt hij.

De Mos zet zijn vraagteken bij teamgenoten van De Jong. "Ik vraag me af of spelers als Narsingh en Locadia uiteindelijk goed genoeg zijn voor het niveau van PSV. Als ik het voor het zeggen had gehad bij PSV, dan zou ik deze zomer een speler voor de linkerkant erbij hebben gehaald. Een kwaliteitsversterking om de boel wakker te schudden en op scherp te zetten."