'Ziyech heeft niks meer te zeggen. Zijn autoriteit in de groep is zeer verzwakt'

'Ziyech heeft niks meer te zeggen. Zijn autoriteit in de groep is zeer verzwakt'

20-09-2016 10:20
106

Het is wat vroeg om te stellen, maar het huwelijk tussen Ajax en Hakim Ziyech is vooralsnog geen héél gelukkige. De 23-jarige aankoop zou in de rust van de gewonnen competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (0-2) een uitbrander hebben gekregen van Peter Bosz.

Valentijn Driessen, verslaggever van De Telegraaf, komt in Natafelen met Kees van FOX Sports met de opvallende onthulling op de proppen. Bosz vond dat Ziyech als rechtsbuiten veel te vaak naar binnentrok.

"In de rust kreeg hij de volle laag van de trainer, met alles en iedereen erbij", claimt Driessen. "Ziyech heeft niks meer te zeggen. Zijn autoriteit en zijn positie in de groep is heel erg verzwakt, want ze zetten hem niet eens op de plaats waar hij graag wil voetballen."

Het is de vraag of Bosz bereid is om de basiself van Ajax om te gooien, zodat Ziyech beter tot zijn recht komt. Kenneth Perez weet het wel. "Als je een speler koopt als middenvelder, dan lijkt het mij logisch dat je hem een kans geeft op het middenveld. Ik vind dat hij op het middenveld kan spelen."