'Arsenal en Leicester komen terug voor begeerde middenvelder uit Spanje'

'Arsenal en Leicester komen terug voor begeerde middenvelder uit Spanje'

20-09-2016 12:26
1

Arsenal en Leicester City hopen zich in de winterse transferperiode te versterken met een Spaanse middenvelder. Roque Mesa van Las Palmas staat op het verlanglijstje.

Dat meldt het lokale Cope Las Palmas dinsdag. Arsenal en Leicester roerden zich op de zomerse transfermarkt, maar lijken erachter te zijn gekomen dat ze nog wat missen in de huidige selectie. Mesa zou het gat bij de kampioen of nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen moeten opvullen.

Zowel Arsenal als Leicester waagde in augustus al een poging voor Mesa, maar Las Palmas werkte toen niet mee. In de winter krijgen de Spaanse eilandbewoners de Engelse clubs weer op hun dak. Ook Sevilla is in de markt voor Mesa.

De 27-jarige middenvelder staat tot de zomer van 2020 onder contract bij Las Palmas en heeft een vastgestelde ontsnappingsclausule van dertig miljoen euro. Hij is al jaren een vaste waarde bij Las Palmas, dat ook dit seizoen meedoet in de subtop van de Primera División. De teller van Mesa staat op vier optredens.