NEC gaat pal voor zondebok staan: Druist ernstig in tegen normen en waarden

NEC gaat pal voor zondebok staan: "Druist ernstig in tegen normen en waarden"

20-09-2016 12:41
7

NEC heeft dinsdag in een officieel statement gereageerd op de actie van een deel van de NEC-achterban, die een vertrek van Bart van Ingen wil forceren. De algemeen directeur is echter zeker van zijn baan in Nijmegen.

De volledige raad van commissarissen en de investeerdersgroep spreken hun vertrouwen uit in Van Ingen. "De recente gebeurtenissen zijn voor ons aanleiding om nogmaals onze steun te betuigen aan en ons vertrouwen te uiten in Bart van Ingen", laat rvc-voorzitter Ton van Gaalen optekenen.

"We staan achter het beleid dat is ingezet na de degradatie, waarin Bart soms lastige beslissingen heeft moeten nemen. Ook onlangs nog is dat gebeurd, bij het op non-actief stellen van Danny Hoekman. We willen benadrukken dat ook die keuze een noodzakelijke was in het belang van de club. Alle leden van de rvc staan achter deze beslissing."

Van Ingen bracht NEC na de degradatie in 2014 terug naar de Eredivisie. Van Gaalen: "De afgelopen seizoenen en ook dit seizoen zijn zwaar, maar essentieel om NEC financieel gezond en sportief succesvol te krijgen. Dat dat soms pijnlijk is voor supporters, is begrijpelijk. Een actie als die van afgelopen zaterdagnacht helpt echter niet en druist ernstig in tegen onze normen en waarden. Bart van Ingen is een integere, eerlijke clubbestuurder bij wie het belang van de club altijd op één staat."