Update: Groningen als eerste naar volgende ronde, NAC kansloos gelaten

20-09-2016 20:25
17

FC Groningen heeft de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. Op bezoek bij Capelle werd er eenvoudig met 0-4 gewonnen door de manschappen van trainer Ernest Faber. Tom van Weert en Danny Hoesen scoorden opnieuw.

Van Weert van Groningen trof al na een kwartier doel op aangeven van Oussama Idrissi, maar schreef niet de openingstreffer op zijn naam. Die was vijf minuten eerder gemaakt door Danny Hoesen, die een vrije trap tegen de touwen krulde. Groningen won afgelopen vrijdag met 1-5 bij FC Utrecht en ook toen scoorden de aanvallers van de noorderlingen al.

Capelle, dat uitkomt in de Derde Divisie, had weinig kans tegen Groningen en zag dat ook Hans Hateboer (kopbal uit een hoekschop van Yoell van Nieff) en Alexander Sorloth het net vonden. Laatstgenoemde stond acht minuten in het veld toen hij een vrije trap van Albert Rusnak promoveerde tot doelpunt. Een regelmatige 0-4 zege voor Groningen.

Uitslagen KNVB Beker
Capelle - FC Groningen 0-4
Rijnsburgse Boys - Almere City FC 0-2
Rijnvogels - SC Cambuur 0-1
Scheveningen - FC Emmen 1-2

Update 20.25 uur: Het bekeravontuur van NAC Breda kwam al na één wedstrijd tot een einde. De ploeg van coach Marinus Dijkhuizen ging thuis kansloos met 0-2 onderuit tegen VVV-Venlo. Torino Hunte wist NAC-doelman Andries Noppert in de 29e en veertigste minuut te passeren. Telstar was met 1-3 te sterk voor de amateurs van JVC Cuijk.