Update: Excelsior ontsnapt, Vloet bezorgt vader kater, spektakel in Volendam

Update: Excelsior ontsnapt, Vloet bezorgt vader kater, spektakel in Volendam

20-09-2016 22:45
2

Excelsior heeft dinsdag met pijn en moeite de eerste ronde van de KNVB Beker overleefd. De Kralingers, die het voor de wind gaat in de Eredivisie, wonnen met 0-1 op bezoek bij Barendrecht, dat uitkomt in de Tweede Divisie.

Nigel Hasselbaink maakte tegen de provinciegenoot het enige doelpunt van de wedstrijd voor Excelsior. Een foute pass van een Barendrecht-speler eindigde in de voeten van Danilo Pantic, die Hasselbaink bediende. Omdat de nummer acht van de Eredivisie daarna weigerde het duel in het slot te gooien, bleef het lang spannend. Met een schot op de kruising kwam doelman Filip Kurto zelfs nog goed weg.

Kozakken Boys zorgde voor een verrassing door Helmond Sport uit het bekertoernooi te kegelen. De amateurs uit het Brabantse Werkendam waren op eigen veld met liefst 3-0 te sterk voor de eerstedivisionist. Ook voor Achilles '29 kwam er al een einde aan het bekersprookje. IJsselmeervogels was met 3-1 te sterk voor de hekkensluiter van de Jupiler League.

RKC Waalwijk voldeed wel aan de verwachtingen en schakelde EVV met 0-3 uit. FC Den Bosch dolf voor eigen publiek het onderspit tegen FC Eindhoven: 2-3. De Bosschenaren maakten in de 83e minuut nog gelijk, maar een paar minuten later sloeg Rai Vloet toe voor FC Eindhoven. De huurling van PSV bezorgde daarmee zijn vader, Den Bosch-trainer Wiljan Vloet, een fikse kater.

FC Volendam en MVV zorgden voor een heus bekeravondje. De Noord-Hollanders trokken in een spektakelstuk pas na strafschoppen aan het langste eind. Na onder meer een wereldgoal van Thomas Verheydt en drie treffers van Jack Tuyp stond het na 120 minuten voetbal 3-3. Vooral de laatste van Tuyp, een stift over doelman Bo Geens, was ook van grote schoonheid.

Uitslagen KNVB Beker:
Barendrecht - Excelsior 0-1
Kozakken Boys - Helmond Sport 3-0
FC Den Bosch - FC Eindhoven 2-3
EVV - RKC Waalwijk 0-3
IJsselmeervogels - Achilles '29 3-1
HHC Hardenberg - Jodan Boys 2-2 (Jodan Boys wint na strafschoppen)
FC Volendam - MVV Maastricht 3-3 (Volendam wint na strafschoppen)