Pijnlijke avond voor Bruma: ontketend Dortmund maakt er vijf in Wolfsburg

20-09-2016 21:53
8

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond een ruime zege geboekt op VfL Wolfsburg. Op bezoek bij de ploeg van Oranje-international Jeffrey Bruma werd er met liefst 5-1 gewonnen. Bruma deed negentig minuten mee in de Volkswagen Arena.

Wolfsburg werd in grote delen van de wedstrijd van het kastje naar de muur gespeeld door BVB. Al na zestien minuten spelen stond het 0-2. Eerst scoorde Raphaël Guerreiro, even later was superspits Pierre-Emerick Aubameyang trefzeker.

Korta na de pauze deed Daniel Didavi wat terug voor de thuisploeg, maar een spannende wedstrijd werd het nooit. In het resterende halfuur maakten Ousmane Dembele, Aubameyang en Łukasz Piszczek er 5-1 van. Dortmund heeft nu negen punten uit vier duels. De formatie van Thomas Tuchel maakte al dertien doelpunten. Bayern München (negen uit drie) komt woensdag in actie, thuis tegen Hertha BSC.