Hyballa vs. Van Gaal: Dat vond iedereen op de club geweldig, ik niet

Hyballa vs. Van Gaal: "Dat vond iedereen op de club geweldig, ik niet"

20-09-2016 22:10
2

In de Eredivisie komen er twee cruciale competitieduels aan voor laagvlieger NEC, maar trainer Peter Hyballa vindt de bekerclash met ADO Den Haag van woensdagavond daarom niet minder belangrijk. Dat vertelt de Duitse oefenmeester in gesprek met de Gelderlander. 

"De bekerwedstrijd is toch belangrijk voor het hoofd, voor de motivatie. Als we een goede wedstrijd afleveren, dan krijg je als ploeg een goed gevoel", legt hij uit. "De beker is toch leuk. En je moet ook professioneel denken. Mensen hebben een kaartje gekocht voor de wedstrijd, die willen ook wat zien. En ook in een bekerwedstrijd kun je werken aan de automatismen in het spel. Dus is vind de wedstrijd van woensdag zeker belangrijk."

In zijn carrière als trainer reikte Hyballa met jeugdteams van Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund tot bekerfinales. "Allemaal verloren", sipt de coach. "Maar met Alemannia Aachen wonnen we als club uit de Tweede Bundesliga in de beker van de Bundesligateams van Eintracht Frankfurt en Mainz. Speelden we in de kwartfinales thuis tegen Bayern München. Vond iedereen op de club geweldig, ik niet. We verloren met 4-0. Louis van Gaal was destijds trainer van Bayern."