Teleurstellende League Cup-avond voor Koeman; Arsenal en Liverpool door

20-09-2016 22:39
1

In de Premier League gaat het fantastisch, maar het toernooi om de League Cup zit er voor Everton en manager Ronald Koeman nu al op. In de derde ronde was Norwich City met 2-0 te sterk.

Koeman gaf diverse spelers rust tegen de tegenstander uit het Championship. Onder meer Gareth Barry,  Phil Jagielka en Yannick Bolasie zaten op de bank. Ook Romelu Lukaku ontbrak. Norwich ging op Goodison Park met de zege aan de haal. Steven Naismith scoorde vlak voor de pauze en Josh Murphu maakte er diep in de tweede helft 0-2 van.

Arsenal had geen enkele moeite met Nottingham Forest. Het werd 0-4 voor de gasten uit Londen, dankzij een mooi doelpunt van Granit Xhaka en - na rust - twee treffers van de Spaanse aankoop Lucas Pérez. In de allerlaatste seconde zorgde Alex Oxlade-Chamberlain voor het slotakkoord. Ook Liverpool won, met 3-0 bij Derby County. Namens de ploeg van manager Jürgen Klopp scoorden Ragnar Klavan, Philippe Coutinho en Divock Origi.

Jaap Stam en Reading zijn door naar de volgende ronde dankzij een 2-1 overwinning bij Brighton. Ook Newcastle United won, met 2-0 van Wolverhampton Wanderers.