Ajax kan borst natmaken: 'Wat zou je zelf denken? Natuurlijk geloof ik dat'

Ajax kan borst natmaken: 'Wat zou je zelf denken? Natuurlijk geloof ik dat'

21-09-2016 07:02
14

Een maand na de historische overwinning bij Ajax (1-2) reist Willem II opnieuw af naar de Arena. Branco van den Boomen, die drie seizoenen het shirt van de Amsterdammers droeg, gelooft in een nieuwe stunt in de eerste ronde van de KNVB Beker.

"We moeten gewoon weer hetzelfde doen: compact spelen en uit de omschakeling toeslaan", zegt Van den Boomen in het Eindhovens Dagblad. Hij weet dat de competitienederlaag hard aankwam bij Ajax. "Met Tete heb ik na onze zege op Ajax nog contact gehad. Dat ging er meer over waarom hij op de bank zat. Het leek me niet nodig om hem die nederlaag nog eens in te wrijven."

Trainer Erwin van de Looi van Willem II kiest tegen de hoofdstedelingen voor zijn sterkste en fitste elf spelers. "Dat doe ik altijd. Spelers om de een of andere reden sparen is een belediging voor het bekertoernooi", geeft Van de Looi aan. "Of het mogelijk is om twee keer in een paar weken te stunten tegen Ajax? Wat zou je zelf denken? Natuurlijk geloof ik dat."

Van de Looi, die met FC Groningen de beker al eens won, verwacht evenwel een heel andere wedstrijd. "Als ploeg zijn we na die zege alleen nog maar gegroeid. Maar het Ajax van nu houdt er een wat andere spelopvatting op na. Dat we zelf sterker geworden zijn, zegt niet dat het makkelijker zal zijn."