Goudhaantje Heerenveen: 'Te veel van het goede, vervelend voor De Graafschap'

Goudhaantje Heerenveen: 'Te veel van het goede, vervelend voor De Graafschap'

21-09-2016 08:08
4

Henk Veerman was dinsdag de gevierde man bij sc Heerenveen, dat De Graafschap na verlenging met 5-1 uit de beker kegelde. De 23-jarige spits van de Friezen vindt de overwinning echter geflatteerd, vertelt hij op de clubsite.

"Met 5-1 winnen was te veel van het goede, dit is vervelend voor De Graafschap", zegt Veerman, die in de zeventigste minuut Reza Ghoochannejhad verving. "Het was niet best." Van onderschatting was geen sprake. "Maar het was, zeker in de eerste helft, een pot die tegen viel. Ik heb er geen verklaring voor, maar dat doet er ook niet meer toe. We zijn door en kunnen ons nu op ADO richten."

Wedden

Meer odds

Veerman tekende als invaller in de 86e minuut voor de gelijkmaker. De verlenging was drie minuten onderweg toen hij opnieuw doel trof. De Volendammer denkt niet dat hij door zijn treffers zeker is van een basisplaats. "Natuurlijk kan de trainer nog om me heen, maar ik ben wel op de goede weg. Meer dan dit kan ik niet doen, ik moet nu afwachten of het voldoende is voor een basisplaats."

Ook trainer Jurgen Streppel liet zich niet in de kaarten kijken. "Ik ben blij met Veerman. Wij willen er dit seizoen iets van maken en dan heb je meer dan 11 mensen nodig. Uiteindelijk bepaalt de kracht van de bank waar je gaat eindigen."