Alarm geslagen bij NEC in chaotische periode: Het is vijf voor twaalf

Alarm geslagen bij NEC in chaotische periode: "Het is vijf voor twaalf"

21-09-2016 09:42
8

NEC zit in een moeilijke fase en hoopt tijdens de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag een stap in de goede richting te zetten. Aanvoerder Gregor Breinburg slaat alarm.

"We zitten in een fase dat er veel druk is op de spelersgroep. Het is vijf voor twaalf", zegt Breinburg in gesprek met de Gelderlander. Dinsdag vond er een groepsgesprek plaats in Nijmegen na de 2-0 nederlaag tegen Sparta. Daarin vertelden spelers en staf van NEC elkaar de waarheid.

"We hebben de koppen bij elkaar gestoken. We moeten ons niet gek laten maken. Ook niet door dat wat er buiten het veld gebeurt bij NEC", doelt Breinburg op de onrust bij supporters over het gedwongen vertrek van technisch manager Danny Hoekman. De spelers willen zich vooral op presteren richten. "We zijn een echte groep en moeten een team blijven, meer dan ooit tevoren."

"Het draait om de feiten. We hebben drie keer op rij verloren en drie keer op rij niet gescoord. Dat zegt genoeg. Daar hebben we over gesproken en ik hoop dat het nu beter gaat. Ik hoop ook dat de fans nu achter ons blijven staan. We hebben ze hard nodig", aldus Breinburg.