Bendtner-transfer verrast Wenger: Maar Nicklas is nederig genoeg

Bendtner-transfer verrast Wenger: "Maar Nicklas is nederig genoeg"

21-09-2016 13:28
6

Nicklas Bendtner is teruggekeerd in Engeland en wel bij Nottingham Forest. Arsene Wenger, de manager die jarenlang met de spits samenwerkte bij Arsenal, is verrast over de transfer.

Bendtner tekende een contract voor twee jaar bij de club uit het Championship nadat zijn verbintenis bij VfL Wolfsburg deze zomer werd ontbonden. "Het was een verrassing voor mij dat Nicklas voor Nottingham Forest tekende, maar hij moet op een bepaald punt zijn loopbaan opnieuw beginnen", zegt Wenger op de website van Arsenal.

"Soms, wanneer je een speler met zijn kwaliteiten bent, heb je gewoon een kans nodig. We weten dat hij een speler is met topkwaliteiten, maar hij moet spelen. En hij moet zich bewijzen. Hij speelt op een niveau waar hij niet aan gewend is. Maar hij is er ooit wel begonnen, bij Birmingham City, waar hij het goed deed. Nicklas is nederig genoeg en gefocust genoeg om te laten zien dat hij weer kan vechten."

Bendtner maakte van 2007 tot 2014, met korte uitstapjes naar Sunderland en Juventus, deel uit van de hoofdmacht van Arsenal. In 2014 tekende hij bij Wolfsburg, maar dat werd geen succes. Met Nottingham Forest speelde hij dinsdag tachtig minuten in het League Cup-duel met zijn oude club Arsenal (0-4 voor Arsenal).