Bazoer valt buiten de boot: Het moet ook niet te lang duren natuurlijk

Bazoer valt buiten de boot: "Het moet ook niet te lang duren natuurlijk"

21-09-2016 14:07
25

Op de bank bij Ajax, niet opgeroepen voor het Nederlands elftal: het gaat even niet zo lekker met de loopbaan van de afgelopen seizoen zo opgehemelde Riechedly Bazoer (19), constateert ook Daniël de Ridder. 

"Dit hoort er wel een beetje bij op zijn leeftijd, maar het is wel opmerkelijk dat hij er op dit moment niet staat", aldus de voormalig Ajax-aanvaller op de website van de NOS. "Het moet ook niet te lang duren natuurlijk, dat is niet wenselijk voor zijn carrière. Maar hij moet de handdoek zeker nog niet in de ring gooien."

"Hij is een beetje de dupe van de keuzes van Ajax", vervolgt De Ridder. "Ze hebben te veel controlerende middenvelders en te weinig creatieve. Naast Bazoer heb je Nemanja Gudelj, Jaïro Riedewald en Davy Klaassen nog als spelverdelers. Die spelen nu ook alle drie. Dat strookt niet met de aanvallende, dominante speelwijze die Bosz voor ogen heeft. Hij is duidelijk nog zoekende."

Uiteindelijk zal het wel goed komen met de tiener. "Maar het maakt voor een vervolgstap natuurlijk wel een wereld van verschil als hij op den duur vertrekt omdat hij bij Ajax niet aan de bak komt, of dat hij een prachtige transfer maakt omdat hij een vaste waarde is. Maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen", besluit De Ridder.