'Na City toont ook aartsrivaal Man United interesse in aan Ajax gelinkte tiener'

'Na City toont ook aartsrivaal Man United interesse in aan Ajax gelinkte tiener'

21-09-2016 15:26
8

Leon Bailey lijkt de volgende speler uit de Belgische competitie te gaan worden die de stap naar een Europese topcompetitie zet. De aanvaller van RC Genk heeft zich in de kijker gespeeld van enkele grote clubs. Ook Manchester United zou interesse tonen.

Eerder werd bekend dat Manchester City concrete interesse toont in de jonge vleugelaanvaller. Volgens boulevardkrant The Daily Star is dat niet de enige ploeg uit Manchester die Bailey wil inlijven. Ook grote rivaal Manchester United heeft Bailey dus op het lijstje staan. José Mourinho zou groot fan zijn van de negentienjarige Jamaicaan.

Bailey maakte afgelopen week veel indruk tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Rapid Wenen (3-2 verlies). De tiener scoorde in die wedstrijd twee keer. Één van die doelpunten was een geweldig afstandsschot. Genk zou volgens diverse media zo'n twintig miljoen euro verlangen voor Bailey. Deze zomer deed Ajax een bod op de dribbelaar. Bailey ging niet in op de avances uit Amsterdam. Hij besloot nog minimaal één jaar in Genk te blijven. 

Lees ook: 'Ajax al een gepasseerd station: Manchester City mengt zich in de strijd'