'Ik voorspel dat hij binnen één à twee jaar in de Eredivisie voetbalt'

'Ik voorspel dat hij binnen één à twee jaar in de Eredivisie voetbalt'

21-09-2016 18:43
3

Bij Sporting Lokeren diende Cyriel Dessers zich een tweetal jaar geleden aan als een toptalent. Nadat het in het Waasland toch niet helemaal lukte, besloot de aanvaller zijn geluk te beproeven in de Nederlandse Jupiler League. Bij NAC Breda leeft Dessers weer helemaal op.  

Ondanks wat blessureleed trof de speler dit seizoen al vijf keer doel in zeven duels. Trainer Marinus Dijkhuizen, zelf een ex-spits, is dan ook vol lof. "Voorlopig is hij het nog niet, maar hij wordt zeker beter dan ik was", klinkt het in Voetbal International. "Hij heeft meer snelheid. Ik gebruikte mijn lichaam dan weer beter, daar kan hij nog stappen in zetten. Ik voorspel dat hij binnen één à twee jaar in de Eredivisie voetbalt."

Het Nederlandse medium polste ook Michaël Vergauwen, Lokeren-watcher voor Het Laatste Nieuws, over zijn periode in het Waasland. "Dessers heeft beperkte kansen gehad. Van zijn 34 competitiewedstrijden startte hij er zeven in de basis en heeft hij er eentje helemaal uitgespeeld", herinnert die zich.

Superintelligent
Vergauwen denkt het probleem van de 21-jarige spits te kennen. "Dessers is een superintelligente kerel, hij heeft rechten gestudeerd. Hierdoor leek hij iets te veel na te denken. Als hij een kans miste, zag je dat hij zich hier niet snel overheen kon zetten. Dan liet hij zijn kopje hangen of ging hij zich juist forceren, waardoor hij nog slechter ging spelen en nóg minder speelminuten kreeg. Op die manier kwam hij in een vicieuze cirkel terecht."