Als wij De Boer kiezen is dat omdat we het Ajax-model willen volgen

"Als wij De Boer kiezen is dat omdat we het Ajax-model willen volgen"

21-09-2016 20:20
2

Internazionale heeft afgelopen zomer heel bewust voor Frank de Boer als nieuwe trainer gekozen. De gevallen Italiaanse grootmacht wil het 'Ajax-model' overnemen, laat eigenaar Erick Thohir dinsdag weten.

"We hebben veel geïnvesteerd in onze jeugdopleiding", vertelt Thohir op het clubkanaal. "Nu kunnen onze oudste jeugdspelers op het trainingscomplex met de besten trainen. Als wij De Boer kiezen is dat omdat we het Ajax-model willen volgen, wat altijd veel jeugd heeft voortgebracht."

De Boer beleefde een dramatische start bij Inter, maar na de verrassende zege op titelhouder Juventus (2-1) is de kritiek enigszins verstomd. "De zege op Juventus heeft onze kracht aangetoond, niet alleen op het veld: we hebben een record gevestigd wat betreft de kaartverkoop in het stadion", aldus Thohir. "Inter slaat een nieuwe richting in. We keren terug bij de beste tien clubs ter wereld."

Internazionale staat momenteel op de zevende plaats in de Serie A. Woensdagavond gaat de equipe van De Boer op bezoek bij Empoli.