PSV rekent tegen lamlendig Roda JC af met Eindhovense doelpuntencrisis

PSV rekent tegen lamlendig Roda JC af met Eindhovense doelpuntencrisis

21-09-2016 20:15
13

PSV heeft in het eigen Philips Stadion eindelijk weer eens het doel weten te vinden. Roda JC werd woensdagavond in het kader van de KNVB Beker met 4-0 geklopt. Siem de Jong maakte zijn debuut in de hoofdmacht van de regerend landskampioen. 

Voorafgaand aan het duel met Roda ging het vooral over de doelpuntencrisis van PSV. Sinds medio augustus was er in Eindhoven niet meer gescoord door de formatie van trainer Phillip Cocu. De gasten uit Kerkrade waren echter geen partij voor PSV, dat onder meer zonder Andrés Guardado, Jeroen Zoet, Jetro Willems en Hectór Moreno aantrad. Na 25 minuten viel het eerste doelpunt. Davy Pröpper knalde raak. Even later werd het 2-0. Op aangeven van Santiago Arias was het Gastón Pereiro die de trekker op fraaie wijze overhaalde.

Roda had werkelijk niets in te brengen. Het zou uiteindelijk tot na de zeventigste minuut duren voordat Remko Pasveer, de vervanger van Zoet, in actie moest komen. Op dat moment stond het al 3-0, dankzij de tweede treffer van Pröpper. Van afstand schoot de middenvelder raak. Het slotakkoord was voor Luciano Narsingh. Met een fraai stiftje klopte hij Roda-goalie Yves de Winter.