Bosz laaiend enthousiast: 'Hij is een echte verdediger, daar houd ik wel van'

Bosz laaiend enthousiast: 'Hij is een echte verdediger, daar houd ik wel van'

21-09-2016 20:42
12

Matthijs de Ligt maakt woensdagavond zijn debuut voor Ajax in de bekerwedstrijd tegen Willem II in de Arena. Trainer Peter Bosz is zeer gecharmeerd van de jonge centrale verdediger.

"Matthijs ging bij mij meetrainen, ik kende hem nog niet zo goed aan het begin van het seizoen, maar hij deed het geweldig", laat Bosz weten aan FOX Sports. "Ondanks dat hij pas een paar weken zeventien is, maakte hij al een heel volwassen en stabiele indruk. Uiteraard is hij bij ons blijven meetrainen, maar heb ik hem ook gevolgd bij Jong Ajax. Ook daar bleef hij het goed doen."

"Dan is daar het moment een keer om hem met de echte jongens mee te laten doen", vervolgt Bosz, die de sterke punten van De Ligt opsomt. "Eén: hij is een echte verdediger. Daar houd ik wel van. Daarnaast vind ik het een heel slimme, intelligente speler. Hij staat positioneel goed. En ik vind ook in balbezit dat hij de bal vaak aan dezelfde kleur geeft. Dat is ook fijn."

Bosz kiest tegen Willem II voor liefst tien nieuwe namen. Alleen Hakim Ziyech staat net als tegen Heracles Almelo afgelopen weekend aan de aftrap. De Marokkaan begint dit keer echter als middenvelder.