Schitterende rentree Robben: Nederlander scoort voor winnend Bayern

21-09-2016 21:53
1

Arjen Robben heeft woensdag zijn eerste officiële wedstrijd in ruim een halfjaar tijd voor Bayern München gespeeld. De Nederlander kwam in het competitieduel met Hertha BSC als invaller binnen de lijnen en luisterde zijn rentree prompt op met een treffer.

Bayern trok voor eigen publiek uiteindelijk met 3-0 aan het langste eind. De Rekordmeister was in de eerste helft op voorsprong gekomen via Franck Ribéry, die na een goede schijnbeweging raak schoot. De tweede treffer kwam van de voet van Thiago Alcantara, maar eerst kreeg Robben een staande ovatie. De 32-jarige aanvaller kwam voor het eerst sinds 5 maart in actie in een officieel duel.

Robben gaf zijn rentree een gouden randje. Keeper Rune Jarstein had geen antwoord op een van richting veranderd schot van de linkspoot, die daarmee voor het slotakkoord zorgde in de Allianz Arena. Bayern is nu de enige ploeg in de Bundesliga die na vier speelrondes de volle buit heeft. Voor Hertha was het het eerste puntenverlies.

Klaas-Jan Huntelaar scoorde op fraaie wijze voor Schalke 04, maar hij kon niet voorkomen dat de equipe uit Gelsenkirchen in eigen huis met liefst 1-3 onderuit ging tegen FC Köln. De Nederlandse spits brak in de 36e minuut de ban, waarna Yuya Osako twee minuten later alweer gelijkmaakte. Anthony Modeste en Simon Zoller bezorgden de bezoekers zelfs de drie punten.

Schalke beleeft een zeer teleurstellende competitiestart. De ploeg staat laatste in de Bundesliga met nul punten. Alleen Werder Bremen staat ook nog met lege handen.