Man United kan ook niet imponeren tegen derdeklasser; City verslaat Swansea

Man United kan ook niet imponeren tegen derdeklasser; City verslaat Swansea

21-09-2016 22:45
2

Manchester United heeft met pijn en moeite een overwinning geboekt op Northampton Town, een ploeg uit de derde divisie van Engeland. De sterrenformatie van José Mourinho won met 3-1, nadat het lange tijd gelijk had gestaan. Ook stadgenoot Manchester City boekte woensdagavond een overwinning in het bekertoernooi. 

Voor de pauze bezorgde Michael Carrick United een voorsprong met een prima schot. De Premier League-grootmacht slaagde er daarna niet om in verder uit te lopen. Toen Daley Blind vlak voor de pauze in het strafschopgebied een overtreding maakte, ging de bal op de stip voor Northampton. Revell benutte het buitenkansje. 

Na de rust werden de teleurstellende Timothy Fosu-Mensah en Memphis Depay uit het veld gehaald. Mourinho bracht Zlatan Ibrahimovic en Marcus Rashford in de ploeg. Met die wissels maakte United het verschil. Eerst knalde Ander Herrera de 1-2 binnen, een kwartier voor het laatste fluitsignaal maakte Rashford er 1-3 van. United had z'n laatste drie duels - tegen Man City, Feyenoord en Watford - verloren. 

Man City boekte bij Swansea City een nipte zege: 1-2. Pep Guardiola gaf in Wales diverse jonge spelers de kans. Het was echter routinier Gaël Clichy die na de pauze de score opende. De jonge Aleix Garcia maakte er 2-0 van. De aansluitingstreffer van Swansea, in de 93e minuut, kwam te laat.

Overige uitslagen
QPR - Sunderland 1-2
Southampton - Crystal Palace 2-0
West Ham - Accrington Stanley 1-0