De Boer en Inter winnen dankzij Icardi, Juventus herpakt zich uitstekend

21-09-2016 22:58
4

Frank de Boer lijkt de crisis bij Internazionale definitief bezworen te hebben. De Nerazzurri won woensdagavond eenvoudig bij Empoli met 0-2. Mauro Icardi maakte beide doelpunten.

De Argentijnse aanvoerder maakte alweer zijn vijfde en zesde doelpunt van het seizoen. Na tien minuten tekende hij koppend voor de 0-1. Acht minuten later was Icardi opnieuw het goudhaantje, waarna de zege van Inter niet meer in gevaar kwam. De Boer zit daardoor weer stevig in het zadel, nadat zijn ploeg afgelopen weekend al Juventus de baas was (1-2).

Juventus herpakte zich wel uitstekend van de verrassende nederlaag in de Derby d'Italia. De Oude Dame was met 4-0 te sterk voor Cagliari en heroverde daarmee de koppositie. Daniele Rugani, Gonzalo Higuaín, Dani Alves en Mario Lemina waren trefzeker.

Arek Milik begon in de basis bij Napoli, dat afgelopen weekend Juventus van de eerste plaats stootte. De Napolitanen bleven bij Genoa echter steken op een 0-0 gelijkspel. Milik en zijn ploeggenoten hebben een achterstand van één punt op de titelhouder. AS Roma, de nummer drie, rekende met 4-0 af met Crotone. Francesco Totti begon weer eens in de basis, net als Kevin Strootman.

Timo Letschert maakte zijn Serie A-debuut voor Sassuolo. Met veel plezier zal de Nederlandse verdediger daar niet aan terugdenken: Sassuolo ging met 2-1 onderuit bij Chievo Verona.