Tieners stelen de show in de Arena: Toen dacht ik: doe maar. Het is al 4-0

Tieners stelen de show in de Arena: "Toen dacht ik: doe maar. Het is al 4-0"

21-09-2016 23:32
16

Net als Abdelhak Nouri beleefde ook Matthijs de Ligt woensdagavond een droomdebuut in de hoofdmacht van Ajax. De zeventienjarige verdediger stond in de basis tegen Willem II (5-0 winst) en tekende met een prima kopbal zelf voor de 2-0. 

"Dit is een beloning", vertelde de tiener na afloop van de wedstrijd aan Voetbal International. "Ik mocht natuurlijk al meetrainen en heb het goed gedaan bij Jong Ajax. Maar dit is prachtig. Ik ben een ingetogen jongen, maar nu toch wel heel erg blij."

"Dit was nu één keertje. De volgende keer moet ik gewoon weer aan de bak bij Jong Ajax. Ik heb al wat complimenten gehad, dat is wel mooi om te horen. Ik was namelijk best gespannen, totdat ik vandaag op de club kwam. Maar ik ben goed geholpen door de ploeg", vervolgde de piepjonge stopper. 

Vrije trap
Lasse Schöne gunde invaller Nouri in de slotfase een vrije trap. Zowaar benutte de middenvelder dat buitenkansje. "Hij zei een paar keer: alsjeblieft. Ik zag ook aan zijn ogen dat-ie héél graag wilde. Toen dacht ik: doe maar. Het is al 4-0. Dit is fantastisch voor hem, toch."

Lees ook: Nouri in extase na droomdebuut in de Arena: "Als ze je naam zo scanderen..."