Waarschuwing voor Feyenoord: 'Niet zo hooghartig gaan doen als Manchester'

Waarschuwing voor Feyenoord: 'Niet zo hooghartig gaan doen als Manchester'

22-09-2016 08:09
2

Feyenoord ontvangt donderdag in de eerste ronde van de KNVB Beker FC Oss in eigen huis. Na knappe zeges op de 'grote jongens' Manchester United en PSV, wacht nu een 'kleintje'. Kan Feyenoord ook van deze tegenstanders winnen?

"Ze moeten niet zo hooghartig gaan doen als Manchester United deed, want de KNVB Beker is ook heel erg belangrijk", zegt Feyenoord-icoon Peter Houtman tegen de NOS. "Normaal gesproken moet Feyenoord dat makkelijk winnen, ik heb bijvoorbeeld 5-0 voorspeld. Maar voor hetzelfde geld gaat het hartstikke moeilijk. Je moet er niet aan denken dat ze worden uitgeschakeld, maar het kan wel."

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst zit in een flow. Ook vorig seizoen startten de Rotterdammers goed, maar kwam daarna een enorm verval. "Ik denk dat ze niet zo snel meer zo'n terugval krijgen als vorig seizoen", aldus Houtman, die in het verleden voor Feyenoord speelde en nu stadionspeaker is.

Houtman vervolgt: "Ze zullen heus wel eens een keer tegen een domper aanlopen, dat geeft niet. Als je maar mentaal sterk genoeg bent om daarmee om te kunnen gaan. Wat dat betreft hebben ze dit seizoen een wat gebalanceerder team. Ik heb er wel vertrouwen in dat ze tot het einde mee kunnen doen."