'Onbeschrijfelijk' debuut De Ligt: 'Keek Bosz aan van: wat zegt u nou allemaal?'

'Onbeschrijfelijk' debuut De Ligt: 'Keek Bosz aan van: wat zegt u nou allemaal?'

22-09-2016 08:07
19

Matthijs de Ligt beleefde woensdagavond een droomdebuut voor Ajax in het bekerduel met Willem II. De zeventienjarige verdediger won met de Amsterdammers met 5-0 in de Arena en was zelf verantwoordelijk voor de tweede treffer.

"Je debuut vergeet je überhaupt nooit. Als je dan ook nog een goal mag maken, is dat onbeschrijfelijk", zei De Ligt na afloop voor de camera van FOX Sports. Hij hoorde een dag voor de wedstrijd dat hij zou gaan debuteren. "Ik werd door Peter Bosz naar zijn kamertje geroepen. Ik kwam binnen en hij zei eigenlijk gelijk van: 'morgen basis'. Ik keek hem aan van: wat zegt u nou allemaal?"

"Eerst hadden we nog een training voor de boeg. Daarna natuurlijk wel naar het thuisfront even appen van: 'hé, morgen basis'", vervolgt De Ligt, die zijn zenuwen goed de baas was. "Ik moet zeggen dat ik wel goed geslapen heb vannacht. Het enige jammere is dat je een hele dag hebt om naar die wedstrijd toe te leven. Je wordt wakker om 10 uur en dan moet je nog acht uur wachten. Dat is moeilijk, maar ik heb me wel vermaakt uiteindelijk."

Van podiumvrees leek De Ligt allerminst last te hebben. Uit een hoekschop van Hakim Ziyech scoorde hij volgens goed Amsterdams gebruik bij zijn debuut. "Het was een goede voorzet van Hakim. Ik hoefde hem eigenlijk alleen te schampen", aldus de mandekker, die bescheiden blijft. "Het is mijn eerste wedstrijd, ik ben nog nergens. Ik moet proberen zo veel mogelijk minuten te maken. Dit is een mooi begin."