Update: 'Giggs krijgt concurrentie: Swansea zat al om tafel met Amerikaan'

Update: 'Giggs krijgt concurrentie: Swansea zat al om tafel met Amerikaan'

27-09-2016 17:42

Voor Ryan Giggs lonkt een debuut als manager in de Premier League. De icoon van Manchester United is in beeld om aan de slag te gaan bij Swansea City, meldt The Telegraph donderdag.

Swansea-voorzitter Huw Jenkins wil afscheid nemen van trainer Francesco Guidolin, die een teleurstellende competitiestart beleeft. De Welshe club pakte slechts vier punten in de eerste vijf wedstrijden. Voor Jenkins reden genoeg om in te grijpen. Hij wordt vooralsnog echter tegengehouden door de Amerikaanse eigenaren, die voor stabiliteit pleiten.

Volgens de Britse krant bestaat er echter geen twijfel over dat Guidolin zijn langste tijd heeft gehad in het Liberty Stadium. De Italiaan, die sinds januari aan het roer staat bij Swansea, zou met een deel van de spelersgroep overhoop liggen. Als de komende duels met Manchester City en Liverpool geen punten opleveren, krijgt hij nog voor de interlandperiode zijn ontslag.

Jenkins heeft Giggs al naar voren geschoven als opvolger, maar het is onduidelijk of de voormalige middenvelder openstaat voor een dienstverband bij Swansea. Giggs vertrok deze zomer als assistent-trainer bij Manchester United na de entree van José Mourinho.

Update 17.19 uur: Giggs wordt niet alleen gelinkt aan Swansea City. Poolse media melden donderdag dat de Welshman óók in beeld is om trainer te worden van Legia Warschau. De Poolse topclub is op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke. Momenteel staat interim-trainer Aleksandar Vuković aan het roer bij de landskampioen van afgelopen seizoen, die afgelopen week in de Champions League nog met 0-6 verloor van Borussia Dortmund. 

Update 27-9, 17.42 uur: Ryan Giggs is niet de enige kandidaat om bij Swansea City aan de slag te gaan. Voorzitter Huw Jenkins van de Welshe club zat al om tafel met Bob Bradley. De 58-jarige Amerikaan stond eerder vijf jaar aan het roer bij de Verenigde Staten. Volgens de BBC heeft Swansea echter nog geen voorkeur uitgesproken. De club staat momenteel zeventiende in de Premier League, waardoor Francesco Guidolin moet vrezen voor zijn baan.