Ajax-verleden niet voldoende voor nieuwe club: 'Gehoord dat ik aan de drugs zat'

Ajax-verleden niet voldoende voor nieuwe club: 'Gehoord dat ik aan de drugs zat'

22-09-2016 11:27
2

Het lijstje van profclubs waar Stanley Aborah heeft gespeeld is ellenlang: Ajax, FC Den Bosch, Vitesse, Dender, Cappellen, Gillingham, Ferencvaros, Mura en Al-Salmiyah kregen hem allemaal over de vloer. Nu speelt hij bij Notts County, maar hij wil graag terug naar België.

Toen hij als jonkie speelde bij Ajax werd Aborah nog de nieuwe Clarence Seedorf genoemd. Nu twijfelt hij. "Wil een Belgische club nog wel in zee met mij? Ik heb hier een slechte reputatie. Eind 2010 was alles rond met Cappellen, dat toen in derde klasse zat. Plots ging het bestuur op de rem staan. We hebben gehoord dat je aan de drugs hebt gezeten. Ik heb eens goed gelachen. Verhalen worden snel opgeblazen", aldus Aborah in Gazet Van Antwerpen.

"Een half jaar later was het weer hetzelfde: ik wilde hogerop, maar vond geen club. Zelfs niet in tweede klasse", vervolgt Aborah. "Ik had een positief gesprek met Dirk Poppe van Waasland-Beveren. Mijn zaakwaarnemer zei toen ook: done deal. Ik heb er daarna niets meer gehoord. Uiteindelijk ben ik van Cappellen naar Vitesse gegaan. En ik heb daar mijn wedstrijden gespeeld! In Nederland vonden ze het schijnbaar wel de moeite om mij nog een kans te geven."