'Utrecht heeft geen publiek dat á la Twente vanaf minuut één er achter gaat staan'

'Utrecht heeft geen publiek dat á la Twente vanaf minuut één er achter gaat staan'

22-09-2016 13:10
18

FC Utrecht werd een week geleden op eigen veld met 5-1 afgedroogd door FC Groningen en dat leverde een intens fluitconcert van het thuispubliek op. Trainer Erik ten Hag heeft er inmiddels mee leren leven dat de fans in stadion Galgenwaard anders zijn dan die in - bijvoorbeeld - Enschede. 

"We kunnen klagen hoe lastig dat is, maar dat weiger ik", vertelt de coach donderdag in het Algemeen Dagblad. "Wij hebben het in eigen hand. Wij en niemand anders moeten de gunst van het publiek verdienen. Zo simpel is het. Utrecht heeft geen publiek dat á la Twente vanaf minuut één achter de ploeg gaat staan en de ploeg blijft steunen als het tegenzit. Maar daar moet je tegen kunnen. "

"Dat kunnen en mogen we niet als excuus gebruiken. Ons publiek gebruikt op zijn beurt als excuus dat het moeilijk is sfeer te creëren als de hoeken van Galgenwaard niet dicht zijn, maar ook dat is vluchtgedrag. Dat moeten we met zijn allen niet willen", aldus Ten Hag. Donderdagavond staan FC Utrecht en Twente tegenover elkaar in de KNVB Beker. De wedstrijd begint om 18.30 uur in Enschede.