Bosz haalt gelijk: 'Vooraf al het idee dat het een grote uitslag kon worden'

Bosz haalt gelijk: 'Vooraf al het idee dat het een grote uitslag kon worden'

22-09-2016 15:23
10

Ajax krijgt komende zaterdag in Amsterdam bezoek van PEC Zwolle. De gasten zijn na zes gespeelde duels in de Eredivisie hekkensluiter - en dat verrast Ajax-trainer Peter Bosz. 

"Dat ze nu met twee punten onderaan staan, had ik niet verwacht. Zeker omdat Zwolle de laatste jaren constant en goed heeft gepresteerd", tekent het digitale thuis van Ajax op uit de mond van Bosz. "Maar je ziet vaker dat als zulk soort ploegen een aantal bepalende spelers kwijtraakt, het ook de andere kant op kan vallen."

Voor het bekerduel met Willem II (5-0 winst) besloot de trainer zijn elftal op liefst tien plaatsen te wijzigen. Dat had fout kunnen gaan, beseft hij. "Als je met tien anderen speelt, en elf posities anders invult, dan weet je dat er vragen gesteld gaan worden. Of je beker wel serieus neemt bijvoorbeeld. Ik wist dat die vragen zouden komen, maar ik had bij deze opstelling gewoon een heel goed gevoel. Ik heb elke wedstrijd het idee dat we gaan winnen, – gelukkig wel, want ik maak de opstelling – maar had vooraf al het idee dat het een grote uitslag zou kunnen worden."