'Twee assists en een goal voor de virtuoos. Hoe lang neemt hij Bosz nog serieus?'

'Twee assists en een goal voor de virtuoos. Hoe lang neemt hij Bosz nog serieus?'

22-09-2016 16:20
32

Columnist Henk Spaan hoopt dat Ajax-trainer Peter Bosz een wijze les trekt uit het bekerduel met Willem II (5-0 winst) van woensdagavond. Met liefst tien andere spelers en veel positiewijzigingen binnen het team speelde Ajax één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. 

'De spelers hadden het hem moeilijk gemaakt, zei een glimlachende Peter Bosz. Hij stond erbij alsof hij zelf de twee perfecte corners had genomen waaruit Bazoer en De Ligt hadden gescoord. Over Ziyech was hij nog niet helemaal tevreden. Te veel balverlies. Twee assists en een goal voor de virtuoos. Hoe lang neemt hij Bosz nog serieus?', vraagt Spaan zich in Het Parool hardop af. 

Wedden

Meer odds

'Zou de trainer van Ajax eindelijk zo dapper durven zijn om Gudelj te vertellen dat er in de selectie misschien betere vrijetrapnemers rondlopen? Om van de corners maar te zwijgen.'

'Ajax speelde gisteren het beste voetbal van dit seizoen. Spelvreugde won het van meegekregen opdrachten, techniek van inspiratieloos geschuif. Dit was een elftal zo jubelend van het voetbal dat de trainers er alleen maar naar konden kijken. Het grootste probleem voor Bosz lijkt me het opbrengen van de vereiste nederigheid', besluit Spaan.