FC Utrecht schakelt FC Twente uit: knal Haller en supersprint Zivkovic beslissend

22-09-2016 20:22
21

FC Utrecht heeft zich door een 1-3 zege bij FC Twente geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Twee minuten voor tijd besliste Sebastien Haller het treffen in het voordeel van de Utrechtse bezoekers.

Haller schoot verwoestend raak toen hij oog in oog met doelman Nick Marsman kwam te staan en verlengde daarmee het bekeravontuur van Utrecht, dat in de laatste fase de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Willem Janssen kreeg een kopkans en Andreas Ludwig een niet te missen kans, maar beiden troffen geen doel. Haller deed dat uiteindelijk wel, waarna Richairo Zivkovic nog uit een counter na een fabelachtige sprint voor de 1-3 zorgde.

FC Utrecht kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van diezelfde Zivkovic, die per ongeluk tegen een schot van Nacer Barazite aanliep en de bal onbewust mooi het doel in krulde. FC Twente had meteen op gelijke hoogte kunnen komen, maar Robbin Ruiter redde met een katachtige reflex op een bijna zekere goal van Yaw Yeboah. Enes Ünal zorgde in de tweede helft alsnog voor de gelijkmaker, door een geblokte vrije trap als een echte spits binnen te rammen. Maar het mocht niet baten voor FC Twente: de late goals van Haller en Zivkovic maakten een vroeg einde aan het bekertoernooi voor de Tukkers.